maandag 16 mei 2016

Gezond eiwitrijk bananencake

Vandaag moesten de overrijpe bananen weer weggewerkt worden en dus dacht ik mijn bananencake wat aan te passen zodat het meer eiwitten bevat. Resultaat mag gezien worden. De keuken ruikt enorm lekker. Zeker het proberen waard zou ik zeggen ;)

Ingrediënten

3 bananen (overrijp)
45g whey poeder (ik gebruikte kokossmaak)
65g eiwit (ongeveer 2 eiwitten)
40g magere yoghurt
55g ultra fine oats
75g volkoren bloem
3g bakpoeder
Beetje kaneel en zout


Bereiding


Plet de bananen tot een papje. Meng de rest van de ingrediënten eronder en doe het beslag in een siliconen bakvorm. Zet deze ongeveer 30 min in een voorverwarmde oven van 180°C of tot dat een prikker er zo goed als proper uit komt.

Laten afkoelen op een rooster en smakelijk!

Macros voor de hele cake
866 kcal
C 139
F8
P64
Fiber 18 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen